És la forma perfecta de treure el màxim profit a una terrassa enmig de la ciutat i també la d’aconseguir la integració perfecta d’un pati al jardí d’una casa unifamiliar. Estem parlant del decking o fusta per a exterior concebuda per a crear estructures a l’aire lliure resistents i de gran bellesa visual. El decking s’ha convertit en el gran aliat dels qui desitgen delectar-se en el bon temps: d’aquelles persones que gaudeixen prenent el sol, menjant sota una pèrgola en bona companyia o simplement llegint un llibre sobre una tumbona  amb els últims raigs de sol de la primavera acariciant la punta dels peus… Suggeridor, veritat? Perquè tots aquests plaers es magnifiquen si en comptes de viure’ls sobre una freda plaqueta o després d’un mur de ciment el fem en un entorn com el que ens ofereix una completa estructura de fusta personalitzada i dissenyada per a recrear-nos amb cada instant a l’aire lliure.

Moskito parquet Barcelona proyecto decking exterior

I és que, el decking, a més de brindar-nos estructures de fusta i mobiliari molt resistent, ens ofereix confort, calidesa i elegància a l’aire lliure. -Aconseguir el deck perfecte- Hi ha tres elements fonamentals a tenir en compte si volem aconseguir un deck perfecte:

  • El disseny. L’èxit dels exteriors de fusta es basa en els petits detalls, picades d’ullet creatives i personalitzades que emmotllen el deck per complet (pisos, pèrgoles, jardineres, sostres, portes, finestres, dutxes de fusta…) a l’espai disponible i al nostre estil de vida.
  • Els acabats. L’objectiu d’un deck a mesura és aconseguir la perfecta integració de l’estructura de fusta en l’habitatge i en l’entorn natural o finca urbana en la qual s’instal·li, d’aquí la importància dels acabats en tanques, sòls o qualsevol tipus de mobiliari, de tal forma que aconseguim aquest efecte de continuïtat tan desitjat.
  • L’elecció de la fusta. Ha de ser resistent i estar ben protegida, perquè romandrà a la intempèrie, en contacte permanent amb el sol, l’aigua, la humitat, el salnitre en molts casos, etc.

Moskito parquet Barcelona proyecto decking exterior
Moskito parquet Barcelona proyecto decking exterior

Moskito parquet Barcelona proyecto decking exterior

-L’origen del terme- Per als qui no el sapigueu, el terme “deck” procedeix de l’anglès i es refereix a la coberta de fusta d’un vaixell que, com es pot suposar, gaudeix de gran resistència, és per això que actualment s’empra per a parlar d’estructures de fusta dissenyades per a suportar les vicissituds exteriors en terrasses, galeries, piscines, porxos, pèrgoles, etc.