CATALÀ

Com netejar el parquet i la tarima flotant de fusta

Portada » Com netejar el parquet i la tarima flotant de fusta
Portada » Com netejar el parquet i la tarima flotant de fusta

Com netejar el parquet i la tarima flotant de fusta

Els sòls de fusta natural s’ha utilitzat sempre en la construcció de llars. En taulons llargs com a sòl continu, elevat per a protegir del fred, i també en taules més petites que formen dibuixos geomètrics. Per a simplificar, diferenciem entre tarima, de làmina ampla i llarga, i parquet, de tablillas curtes i estretes.

Inicialment la tarima es col·locava clavada, sobre uns rastreles fixats al pis, i el parquet encolat. Però amb el pas dels anys, la tarima ha passat de ser massissa a multicapa i s’ha popularitzat la instal·lació flotant, és a dir, ja no es clava ni s’encola sinó que es col·loca sobre el sòl existent sense fixar, com si estigués surant.

Com netejar parquet i tarima flotant de fusta

Abans que netejar-ho, primer hauríem de pensar és evitar embrutar-ho i danyar-ho. No oblidem que, malgrat estar protegit amb vernís o oli hardwax que li donen major resistència, es tracta d’un material natural.

  • Una catifa en l’entrada de casa, millor encara dues: una abans i una altra després de la porta, evitarà que el fang, la arenilla i la pols erosionin el nostre sòl.
  • Procurem llevar-nos les sabates brutes i mullades i tenir les sabatilles prop de la porta.
  • Protegim les potes de les cadires i els mobles amb feltres.

Per a la neteja diària dels nostres sòls de fusta l’ideal és utilitzar l’aspirador amb el seu raspall especial per a parquet. Les taques podem llevar-les amb una drap humitejat, al més aviat possible perquè no penetrin en la fusta. I, per exemple una vegada a la setmana, no hi haurà problema a fregar el nostre sòl de fusta, amb un pal de fregar ben escorregut i amb una mica de sabó neutre; si és el que et recomana el professional, molt millor.

 

Per |2023-05-08T10:08:26+00:003 juny, 2016|

Sobre l'autor:

Artesano del parquet. Más de 15 años de experiencia en el mundo del parquet. Miembro de la Asociación Catalana de Industriales del Parquet (ACIP) y de la Federación Española de Pavimentos de Madera (FEPM).