CATALÀ

Cuida de la teva tarima d’exterior abans de l’estiu!

Portada » Cuida de la teva tarima d’exterior abans de l’estiu!
Portada » Cuida de la teva tarima d’exterior abans de l’estiu!

Cuida de la teva tarima d’exterior abans de l’estiu!

Ara que arriba l’estiu t’expliquem com has de cuidar la teva tarima d’exterior. Els decks han de construir-se amb fustes dures, que es comporten millor enfront de l’absorció i perduda d’aigua i els efectes perjudicials dels raigs UV. Si bé el ipe és la més noble i recomanada en aquestes latituds amb una durabilitat estimada en 30 anys, la teca, el iroko, el curupai o la tatajuba també són bones opcions. Si uséssim fustes toves com el pi o l’eucaliptus, la vida útil sería de 3 a 5 anys i precisaran majors cures.

Tractament de la fusta

Totes les fustes han de ser tractades amb una mà de imprimación bactericida i dues o tres mans addicionals d’oli de lli o de teca que han d’aplicar-se en totes les seves cares..

Nosaltres com a especialistes recomanem que l’aplicació de l’oli de teca es realitzi dues vegades a l’any: una a la primavera i l’altra a la tardor. Això brinda a la fusta l’ajuda per a tolerar les èpoques de clima més rigorós.

El mètode d’aplicació és simple. Amb un drap, un coixinet o un corró, s’ha de passar una mà més aviat generosa d’oli de teca seguint el sentit de la veta de la fusta. Després d’uns minuts, convé llevar l’excés d’oli, si n’hi hagués, amb un drap net. Aquesta primera capa té en la fusta un efecte impermeabilizante.

Es recomana donar una segona mà unes sis hores després de la primera. Aquesta segona aplicació protegirà a la fusta, sobretot, dels efectes del sol i les temperatures més dures (molta calor o molt fred). Després d’aquesta segona mà, cal deixar assecar tota la nit i, l’endemà, aplicar una capa final. Aquest tractament garanteix un òptim resultat i permet aprofitar al màxim la bellesa i durabilitat de la fusta tropical per als sòls.

Consells per a la cura de sòls i mobles de fusta

Per a la neteja, el més aconsellable és emprar només aigua o alguns productes netejadors especialment dissenyats per a fusta de tarima exterior.

En els dies de molta calor s’aconsella “regar” el sòl de fusta, amb la finalitat de refrescar-la i humitejar-la. D’aquesta manera, es protegeix al sòl d’un major desgast.

L’oli de teca, per part seva, també serveix per a la cura dels mobles d’exteriors de fusta. Aquestes cadires i taules de jardí, encara que no romanguin tot el temps a la intempèrie com els sòls, també sofreixen en major o menor mesurada els efectes del clima i agraeixen que la protecció i nutrició que aquesta substància brinda.

L’aplicació en aquests mobles s’ha de fer de la mateixa forma: amb un drap o coixinet, en el sentit de la veta de la fusta. En aquest cas, no fa falta donar diverses mans. Amb una sola serà suficient, tret que la fusta estigui molt deteriorada o que se sàpiga que sofrirà condicions especialment dolentes.

Si desitges més informació, o saber dels nostres serveis, no dubtis a contactar amb nosaltres…

 

Per |2023-03-28T11:50:11+00:003 juny, 2016|

Sobre l'autor:

Artesano del parquet. Más de 15 años de experiencia en el mundo del parquet. Miembro de la Asociación Catalana de Industriales del Parquet (ACIP) y de la Federación Española de Pavimentos de Madera (FEPM).