Xavi Font, fundador de Moskito parquet Barcelona, ha estat entrevistat recentment en el monogràfic d’arquitectura, interiorisme i construcció de La Vanguardia. Xavi va parlar de la seva trajectòria empresarial en el sector, de la seva visió de la fusta com alguna cosa artesanal i de la necessitat d’oferir productes innovadors, de primera qualitat  i respectuosos amb el medi ambient.

Aquí us deixem l’entrevista completa.

ENTREVISTA A XAVI FONT, FUNDADOR DE MOSKITO

La fusta crea una atmosfera única, natural i noble

Des de la Prehistòria, els humans han utilitzat els sòls de fusta per millorar la seva qualitat de vida. En Moskito són artesans del parquet des de 2005, treballen amb matèries primeres de gran qualitat i no cessen d’innovar per satisfer a les noves tendències en interiorisme.

-Com comença la teva trajectòria al món del parquet?
Va començar com una il·lusió d’un gran aficionat al bricolatge al que li encantava treballar amb la fusta. Per casualitat, vaig acabar al món del parquet, començant des de zero. És un sector sense una formació reglada i del que hi ha un gran desconeixement fins i tot al món professional, així que vaig apostar per recuperar aquest ofici des dels seus orígens, formar-me contínuament i sempre apostant per un producte de qualitat. Volia realitzar projectes “ben fets”, i no tant sumar metres de parquet instal·lats; així que en 2005 vaig crear la meva pròpia empresa

-Quin és el valor afegit que oferiu a arquitectes i interioristes?
A partir d’escoltar les seves necessitats, els assessorem i oferim la instal·lació de parquets exclusius que s’adaptin als seus projectes, i el nostre equip de professionals s’encarreguen d’instal·lar-ho amb la màxima manyaga i cura necessària. Com dic sempre, som artesans del parquet que hem sabut evolucionar comprant la matèria primera directament al país d’origen i intentant oferir un preu raonable. Fins al moment hem treballat per a marques de prestigi del sector del parquet i hem realitzat projectes tant a Espanya com en països com Perú, Qatar, Alemanya, Rússia, Mònaco… i disposem d’un showroom al barri de Gràcia de Barcelona.

-Un producte exclusiu adaptable a ambients de tots els estils.
Sí. El sòl és la base sobre la qual la resta d’elements es combinen i que aporta personalitat pròpia a qualsevol projecte. En el cas del parquet de fusta crea una atmosfera natural, noble i també única, i a nosaltres ens apassiona treballar amb productes exclusius de gran qualitat, sense deixar d’innovar i oferir les últimes tendències en interiorisme. Així mateix, una altra de les claus avui dia és que els parquets envelleixin ben i intentem fugir de l’erròniament denominat “parquet sintètic” per tornar a concebre el parquet com un moble, tant a nivell de confort com de decoració.

-I tot això amb una marcada consciència ecològica.
Sí, perquè la fusta és un tros de naturalesa en les nostres llars que ens connecta amb l’ànima dels boscos. D’aquesta manera, s’ha evolucionat molt en conscienciació ecològica i ja no s’utilitzen adhesius i vernissos nocius per al medi ambient, ni per als instal·ladors del parquet. A més, el 95% de la fusta que utilitzem és roure i a Europa s’ha creat una gran indústria sostenible d’on procedeix la matèria primera.

(La Vanguardia – 17 noviembre 2017)

 

Pots veure tota l’entrevista aquí