A Moskito parquet tenim clar que hi ha estils en la llar que mai passaran de moda i un d’ells és el que marquen els parquets de fusta clàssics amb dissenys d’espiga. El parquet en espiga confereix elegància a les sales que presideix, per aquest motiu hagi estat una opció molt comuna en oficines i comerços que desitgen projectar una imatge de serietat i distinció com a bufets d’advocats, consultes sanitàries privades, botigues de moda d’alt standing, salons de bellesa, etc.

L’origen del sòl en espiga

Aquesta tendència decorativa es va popularitzar en el segle XIX gràcies a la seva disposició en palauets burgesos i edificis públics de l’Europa més pròspera de llavors (el parquet del Museu Nacional del Louvre a París és bon exemple d’això). L’objectiu no era un altre que seguir la tendència (encara que de forma més modesta) impulsada anteriorment per Lluís XIV de França en les seves dependències més senyorials (castell Vaux-le-Vicomte, palau de Versailles, Maisons Laffitte, etc.), on el parquet en mosaic suposava una veritable revolució estètica que aviat s’estendria per tot el continent.

Dels amants del clàssic als caçadors de tendències

Ara com ara, no obstant això, el sòl en espiga no és una opció exclusiva dels qui desitgen conferir al seu lloc de treball o residència un aire senyorial. L’elegància i la distinció no estan renyides avui dia amb els ambients més innovadors, càlids i pròxims.

Tant és així que el parquet en espiga torna a estar de moda com un element versàtil, ja que encaixa perfectament amb un ambient net i minimalista (com el que brinda l’estil nòrdic) o de caràcter rústic (en cases amb molt d’encant on la fusta i la pedra són les clares protagonistes).

De fet, gràcies al dinamisme que planteja, són aquelles signatures de moda amb una clara intenció de marcar tendència, sales d’exposicions, cafeteries, espais de treball i de disseny i estudis creatius els qui han decidit apostar per aquest tipus de sòls. Podríem dir que el parquet en espiga s’ha convertit en una opció d’allò més trendy.

Aposta segura per la versatilitat

Una altre dels grans avantatges dels parquets en espiga és que ens deixen jugar amb el tipus de fusta, gruix, acabat i amb la tonalitat, podent triar entre un roure vetat extra blanc a un marró cendra polit o amb efecte fumat o envellit.

En definitiva, el parquet en espiga ens dóna la possibilitat d’utilitzar un sòl atemporal de gran qualitat i elegància en ambients moderns i trencadors que busquen certa sofisticació o dinamisme en els seus sòls.